
18
FÔR OG FÔRRESSURSER
FHF skal fremskaffe kunnskap om fôrråvarer og fôr-
sammensetning som sikrer god fiskehelse, og som bidrar
til at nye bærekraftige fôrressurser kan tas i bruk.
Målsettinger
• Bidra til generisk kunnskap for hele
verdikjeden ved introduksjon av nye
fôrråvarer til laksefisk.
• Sikre at fiskens helse ivaretas gjennom
kunnskap om optimal sammensetning av
næringsstoffer i fôret.
Prioriteringer
Videreførte prioriteringer:
• Analysere konsekvenser ved introduksjon
av nye fôrråvarer til laksefisk.
• Fremskaffe kunnskap om nye fôrråvarer fra
lave trofiske nivå.
• Bidra med kunnskap for utforming av
regelverk som sikrer fiskens helse ved
endring av fôrråvarer.
Flyttet fra fiskehelse og velferd:
• Fremskaffe kunnskap om hvordan
sammensetning av fettsyrer, mineraler
og andre næringsstoffer i fôret påvirker
fiskens helse og robusthet i hele
produksjonssyklusen.
Næringen ønsker økt råvarefleksibilitet og stabilitet i
tilførselen for å sikre bærekraftig og fremtidig vekst
og det er fortsatt behov for mer kunnskap.