14
KVALITET LAKSEFISK
FHF skal bidra til å løse de viktigste utfordringene som
påvirker kvaliteten på norsk laks.
Målsettinger
• Finne årsaker til dannelse av mørke flekker i
laksefilét samt utvikle tiltak som kan
hindre at de oppstår.
• Avdekke forhold som sikrer god innfarging
og bedre utnyttelse av pigment fra fôret
for å gi en stabil og jevn farge på laks og
ørret.
• Sikre god nok kunnskap til å ivareta laks
som trygg mat.
• Utvikle metoder for smittefri håndtering
av slaktefisk, skånsom transport inn til
slakteri, effektiv kjøling og god utblødning
av laks.
• Utvikle bedre metoder som kan måle
kvalitet med hensyn til tekstur, farge,
melanin og mulige avvik.
• Finne årsak til bruskvekst i laksefilet.
Gjennom forskning på sammenhenger mellom fisken,
miljøforhold og håndtering søker FHF å finne løsninger
som kan gi stabil og god kvalitet på sluttproduktet.