
15
Produktkvalitet
Videreførte prioriteringer:
• Avdekke årsaker til dannelse
av mørke flekker i laksefilét
og utvikle tiltak som hindrer
flekker.
• Sikre god og jevn farge på
laks og ørret gjennom
forskning på utnyttelse av
pigment fra fôr sett i
sammenheng med miljø
og helse.
• Avdekke hva som er
avgjørende for å sikre en
god tekstur i laks.
Nye prioriteringer:
• Finne årsaker til bruskvekst i
laksefilet.
Teknologiutvikling
Videreførte prioriteringer:
• Bidra til å utvikle metoder
for kvalitetsmåling i laks uten
fysiske inngrep i fisken samt
teknologi som kan måle
kvalitet på enkeltfisk og
legge grunnlag for
differensiering.
Hygiene
Videreførte prioriteringer:
• Utvikle metoder for å sikre
listeriakontroll og metoder
for overvåkning av
produksjonsmiljøet som skal
sikre at tiltak settes inn på
rett sted.
Slakting
Videreførte prioriteringer:
• Utvikle metoder for smitte-fri
håndtering av slaktefisk
som skal legge grunnlag for
utvikling av ny teknologi.
• Utvikle metoder for effektiv
og skånsom trenging og
overføring av fisk ved
slakting og behandling som
sikrer god kvalitet og god
fiskevelferd.
Trygg mat
Videreførte prioriteringer:
• Sikre kunnskap om håndtering
av risikofaktorer av betydning
for mattrygghet.
Prioriteringer